Η προετοιμασία του υποψηφίου στο Γραμμικό και Ελεύθερο Σχέδιο καλό είναι να ξεκινήσει στην Α΄ ή στην Β΄Λυκείου, ώστε το πρόγραμμα να μην είναι εξουθενωτικό. Η καλυψη της ύλης προϋποθέτει προετοιμασία τουλάχιστον δύο χειμερινών περιόδων ή μιας καλοκαιρινής και μιας χειμερινής. Για τους μαθητές εκείνους που έχουν στην διάθεσή τους μόνο μια χρονιά  -ή και λιγότερο-  η θεωρία διδάσκεται πιο εντατικά και η πρόοδος απαιτεί περισσότερο χρόνο προετοιμασίας στο σπίτι.

 Οι εγγραφές για τα Χειμερινά Τμήματα  2018 συνεχίζονται...


Τα Χειμερινά Τμήματα 2018-19 ξεκίνησαν στις 3 Σεπτεμβρίου 2018. Νέα τμήματα για αρχαρίους ανοίγουν σε εβδομαδιαία βάση, ως τα τέλη Νοεμβρίου.

Τα πιο κάτω τμηματα είναι ενδεικτικά.. Για πιο συγκεκριμένες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Γραμματεία του Εργαστηρίου.

Νέο!   Δείτε εδώ το χειμερινό πρόγραμμα (Χειμερινό 2018-19 ) Γραμμικού κι Ελευθέρου Σχεδίου..

ANAKOIN progr lykeio SEPT 2018 02

 

Εκτυπώστε το πρόγραμμα

Τμήματα  Ζωγραφικής για Παιδιά κι Εφήβους

Τα τμήματα Ζωγραφικής για Παιδιά κι Εφήβους είναι χωρισμένα σε 3 επίπεδα:

1) Το καθεαυτό τμήμα "Παιδικής Ζωγραφικής", το οποίο απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού (ως Πέμπτη Δημ.) και

2) Το "6-1", για παιδιά της 6ης Δημοτικού και της 1ης Γυμνασίου. 

3) Τα τμήματα "2-3" και "Ελευθέρου Σχεδίου" (Δείτε εδώ το πρόγραμμα Γραμμικού κι Ελευθέρου Σχεδίου) που απευθύνονται σε παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου.

Επίσης λειτουργούν τμήματα "Σκίτσου - comicsτα οποία απευθύνονται σε παιδιά Δημοτικού (από Τετάρτη Δημ.) και Γυμνασίου.

Νέο!   Δείτε εδώ το χειμερινό πρόγραμμα (Χειμερινό 2018-19 ) παιδικής ζωγραφικής.

ANAKOIN progr paidiko SEPT 2018 4

Εκτυπώστε το πρόγραμμα

 

Χειμερινά Τμήματα Ενηλίκων

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως η ζωγραφική εκπαίδευση είναι μια απλή διαδικασία, η οποία δεν απαιτεί κανενός είδους "ταλέντο", "έφεση" ή οποιουδήποτε είδους κλίση προς το αντικείμενο. Όλοι μπορούν να μάθουν να ζωγραφίζουν, κάνοντας απλά βήματα, όπως σε μια ξένη γλώσσα. Το μόνο που απαιτείται είναι η διάθεση να μάθει κανείς κάτι καινούργιο. Μια νεα"γλώσσα", έναν κώδικα επικοινωνίας, με απλούς και ευκολονόητους κανόνες,.

Το Τμήμα Ζωγραφικής ενηλίκων λειτουργεί κάθε Τετάρτη, 11.00-14.00 και Πέμπτη, 10.00-13.00 (αρχάριοι). Απευθύνεται σε όσους έχουν τελειώσει την Μέση Εκπαίδευση κι ενδιαφέρονται για το Σχέδιο και τη Ζωγραφική. Πρακτικά, σε όλους και όλες.

 

Αγγελική Γεωργακή

Υπεύθυνη Εργαστηρίου Προσχέδιο