ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ…

...αναζητώντας το Κοινό και το Κύριο

Η Αρχιτεκτονική, πολύ απέχοντας από την στρεβλή κι ασαφή αντίληψη των ημερών, είναι ένα πλατύ ποτάμι, ένα πεδίο γνώσης που κανείς δεν τολμάει να ονομάσει μόνο Τέχνη ή μόνο Επιστήμη.

Ο σπουδαστής της Αρχιτεκτονικής μελετά το «Ορθό» όσο και τ΄ «Αληθινό» , αυτό που ο Δ. Σολωμός ονομάζει «το Κοινό και το Κύριο», με το ένα πόδι πατάει στην βάρκα του Καλλιτέχνη και με τ’άλλο σ’ αυτήν του Μηχανικού, του Επιστήμονα.

Το ίδιο μπορεί κανείς να ισχυριστεί, κάνοντας τις απαραίτητες αναλογίες, και για τα υπόλοιπα γνωστικά πεδία, στα οποία εμπλέκεται το σχέδιο.

Ο Σχεδιασμός, το Design, είναι ένας κόσμος μαγικός, πλατύς όσο και βαθύς.

Το κλειδί για να εισαχθείς σ’ αυτόν είναι το Σχέδιο:

Γραμμικό κι Ελεύθερο.


Το εργαστήρι «ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ», στην καρδιά της Γλυφάδας, λειτουργεί από το 1991 ως σήμερα, συνεχώς.

Ρίχνοντας το βάρος του στην συστηματική και συντονισμένη εργασία, σε ολιγομελή τμήματα, διδάσκει εν τέλει ατομικά και υπεύθυνα στον κάθε υποψήφιο φοιτητή, ό,τι απαιτείται για την εισαγωγή του στην Αρχιτεκτονική,  ή τις Σχολές των Τ.Ε.Ι. που απαιτούν Γραμμικό κι Ελεύθερο Σχέδιο.

Ως αποτέλεσμα, εισπράττεται από τον υποψήφιο, ένας υψηλός βαθμός στο σχέδιο. Η διδακτική φιλοσοφία στο «ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ», εδράζεται στην οργάνωση και εκτέλεση τέτοιας εργασίας, που να εγγυάται όχι μόνο την εισαγωγή στη σχολή προτιμήσης, αλλά και να αποτελεί πολύτιμο εφόδιο –αφού χτίζει θεμέλια- στον αυριανό φοιτητή, για όλη του την καριέρα. Λόγος που καθιστά τη γνώση που αποκτάται στο «ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ»  απαραίτητη και ωφέλιμη σε όλους τους υποψήφιους.