ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ…

...αναζητώντας το Κοινό και το Κύριο

Η Αρχιτεκτονική, πολύ απέχοντας από την στρεβλή κι ασαφή αντίληψη των ημερών, είναι ένα πλατύ ποτάμι, ένα πεδίο γνώσης που κανείς δεν τολμάει να ονομάσει μόνο Τέχνη ή μόνο Επιστήμη.

Ο σπουδαστής της Αρχιτεκτονικής μελετά το «Ορθό» όσο και τ΄ «Αληθινό» , αυτό που ο Δ. Σολωμός ονομάζει «το Κοινό και το Κύριο», με το ένα πόδι πατάει στην βάρκα του Καλλιτέχνη και με τ’άλλο σ’ αυτήν του Μηχανικού, του Επιστήμονα.

Το ίδιο μπορεί κανείς να ισχυριστεί, κάνοντας τις απαραίτητες αναλογίες, και για τα υπόλοιπα γνωστικά πεδία, στα οποία εμπλέκεται το σχέδιο.

Ο Σχεδιασμός, το Design, είναι ένας κόσμος μαγικός, πλατύς όσο και βαθύς.

Το κλειδί για να εισαχθείς σ’ αυτόν είναι το Σχέδιο:

Γραμμικό κι Ελεύθερο.

Το εργαστήριό μας:

Α) προετοιμάζει μαθητές για την εισαγωγή τους ,μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων, στις  Αρχιτεκτονικές Σχολές (Αθήνας- Θεσσαλονίκης -Πάτρας -Βόλου –Ξάνθης, Κρήτης),για την σχολή Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), καθώς και για τις σχολές των Τ.Ε.Ι. (Γραφιστική, Διακοσμητική, Συντήρηση Έργων Τέχνης, Γραφικών Τεχνών, Φωτογραφίας,  Αποκατάστασης Κτιρίων), όπου και απαιτούνται γνώσεις Γραμμικού και Ελευθέρου σχεδίου.

aggeliki_gewrgaki         Η Αγγελική Γεωργάκη γεννήθηκε το 1964 στον Πειραιά. Αποφοιτώντας από την Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά το 1982, εισήχθη στην Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ε.Μ.Π. το 1983.  Ολοκληρώνοντας τις προπτυχιακές της σπουδές στην Ελλάδα, συνέχισε στο Pratt Institute of N.Y. απ όπου έλαβε τον τίτλο του M. Arch. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα,  ασχολήθηκε με την μελέτη και την κατασκευή ιδιωτικών αλλά και κάποιων δημόσιων έργων. Το 1991 ιδρύει το «ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ», το οποίο διευθύνει με επιτυχία ως σήμερα. Διδάσκει Γραμμικό και Ελεύθερο Σχέδιο, καθώς και Ζωγραφική σε παιδιά και ενήλικες.

Σχολές που απαιτούν Γραμμικό κι Ελεύθερο Σχέδιο

Η προετοιμασία του υποψηφίου στο Γραμμικό και Ελεύθερο Σχέδιο καλό είναι να ξεκινήσει στην Α΄ ή στην Β΄Λυκείου, ώστε το πρόγραμμα να μην είναι εξουθενωτικό. Η καλυψη της ύλης προϋποθέτει προετοιμασία τουλάχιστον δύο χειμερινών περιόδων ή μιας καλοκαιρινής και μιας χειμερινής. Για τους μαθητές εκείνους που έχουν στην διάθεσή τους μόνο μια χρονιά ( Γ΄Λυκείου) η θεωρία διδάσκεται πιο εντατικά και η πρόοδος εξαρτάται και απαιτεί περισσότερο χρόνο προετοιμασίας στο σπίτι.

Υποκατηγορίες